Steun voor Friese jonge boeren

Jonge landbouwers kunnen voor de 4e keer een steuntje in de rug krijgen
voor het moderniseren en duurzamer maken van hun bedrijf. Provincie Fryslân
wil met de subsidie Jonge Landbouwers jonge boeren helpen om in hun
bedrijf te investeren.

Vanaf 3 december 2018 t/m 8 februari 2019 kunnen jonge landbouwers tot 40 jaar de subsidie aanvragen voor de aanschaf van modernere voorzieningen, installaties en machines. Voor deze openstelling hebben provincie Fryslân en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling € 500.000 aan subsidie beschikbaar gesteld. Met deze bijdrage kunnen jonge boeren onder meer precisiebemesting uitvoeren, luchtwassers en koematrassen aanschaffen. Het aanvragen van een bijdrage voor een windturbine is echter niet mogelijk in Fryslân. De subsidie bedraagt 30% van de investering. Het subsidiebedrag bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 20.000 per aanvraag.

Verbeteringen merkbaar volgens NAJK
“NAJK heeft zich afgelopen periode hard ingezet voor een passende JOLA-regeling. Er zijn ten opzichte van de openstelling in 2017 een aantal verbeteringen in de regeling doorgevoerd”, aldus Sietse Draaijer, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille bedrijfsovername. Voor meer informatie over de inzet van NAJK lees:   NAJK over JOLA openstelling

Persoonlijk BRS-nummer aanvragen
Voor het aanvragen van de JOLA heeft een jonge boer of tuinder een persoonlijk BRS-nummer nodig. Deze moet vermeld worden op de aanvraag. Het BRS-nummer van het agrarische bedrijf voldoet niet voor een JOLA-aanvraag. Draaijer: ”Het kan enkele dagen duren voordat de aanvraag van een persoonlijke BRS-nummer rond is. Vraag daarom zo snel mogelijk een persoonlijk BRS-nummer aan als je gebruik wilt maken van de JOLA.” Een BRS-nummer kan altijd worden aangevraagd, dus ook voor de openstelling van de JOLA-regeling.

Meer informatie
Kijk op RVO POP3 subsidies Friesland voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *