Geslaagde startavond over “Hoe organiseer ik mijn afdeling?”

In een zaal met een groot aantal afdelingsbestuurders opende AJF voorzitter Eke Folkerts op 9 september jl. de bestuurdersavond.  “Belangenbehartiging en ledenbinding zijn voor komend seizoen de speerpunten” gaf Eke aan. In deelsessies zijn deze punten samen met financiën en communicatie met de bestuurders besproken.

Naast Europese en landelijke belangenbehartiging waar NAJK zich vooral voor inzet, pakt AJF met name provinciale zaken op. Voorbeelden zijn overleg met Wetterskip Fryslân en de werkgroep veenweide. Actueel is nu PAS, daarvoor heeft NAJK een klankbordgroep ingevoerd waar AJF aan mee doet.

“Belangenbehartiging en ledenbinding zijn voor komend seizoen de speerpunten” geeft Eke aan. Daarom wil AJF in deelsessies met de bestuurders onder andere deze punten toelichten en bespreken.

Tijdens de nabespreking blijkt de app groep voor bestuurders dé manier om elkaar te bereiken. Terugkoppeling is daarbij ook nodig. “Met de app kan je meer communiceren wat AJF doet” volgens een bestuurder. Als afdeling kan je bij de start van je afdelingsavond informatie geven aan leden. “Bel vooraf met dagelijks bestuurder” tipt Eke, dan ben je zelf up tot date.  

Interessante sprekers of iets anders organiseren trekt wellicht leden naar je activiteiten. Organiseer een pubquiz, ga naar een ondernemer buiten de sector, voeg een wedstrijdelement toe aan je avond of maak een reis met je leden.

Aan het einde van de bespreking komt PAS aan de orde. AJF wil hier graag een avond over organiseren. In overleg met de groep wordt besloten af te wachten tot er meer bekend is.  Tot slot vraagt een bestuurder “Wil je als AJF vaker reageren als er iets op de radio komt dat ons raakt in de provincie? ” Dat verzoek is 15 september ingewilligd door Eke. Zij ging in gesprek bij Omrop Fryslan o.a. met D66 fractievoorzitter Romke de Jong over de uitspraken die landelijk zijn gedaan door deze partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *