Eieren gezocht!

Ook dit jaar lijkt het weer een slecht jaar voor de weidevogels te worden. De nesten zullen net als vorig jaar worden leeggegeten. Het voedsel van de roofvogels en het aantal roofvogels is op dit moment niet in balans, waardoor roofvogels en andere roofdieren zijn aangewezen op kuikens en eieren van de grutto, kieviet en schoolekster.
 
AJF zet zich in om de weidevogels te beschermen. We merken dat de grote rol van predatie bij de proviniciebestuurders niet wordt erkent. Dit blijkt onder andere uit plannen zoals het uitstellen van het bewerken van een volledig perceel zodra daar een nest is opgemerkt. Extraregels voor boeren neemt enkel het draagvlak voor weidevogel vriendelijk beheer weg. We willen de provinciebestuurders nogmaals duidelijk maken dat eerst de predatie aangepakt moet worden. En wat is er krachtiger dan het beeld!
 
Deze beelden verzamelen we en gaan we aanbieden aan de gedeputeerde. Het doel is om de gedeputeerde wakker te schudden en hem te laten inzien hoeveel kuikens er extra groot hadden kunnen worden als hij zich meer op de juiste manier voor de weidevogels zou inzetten.
 
Dus als je leeggegeten nesten vindt, maak een foto! Stond er een camera bij het nest, bewaar dan het filmpje of heb je geen camera bij de hand maak er een notitie van. En stuur deze naar ons op!
 
Stuur de foto’s, filmpjes en meldingen naar Johannes (06-12223095, johannesvanderveer@hotmail.com). Vermeld ook de plaatsnaam waar het nest lag bij je bericht! Hoe meer beelden, hoe krachtiger de boodschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *