Landbouwminister Piet Adema in gesprek met jonge boeren

Maandagavond 31 oktober bracht Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een bezoek aan het Friese Drachten om in gesprek te gaan met oa. jonge boeren uit Drenthe, Groningen en Fryslân.
Op uitnodiging van het ministerie van LNV gingen AJK en LTO leden in gesprek met de minister. Veel gesprekken gingen over vertrouwen. Vertrouwen in het ministerie, de politiek en de minister van LNV. Met het oog op de jonge boer vraagt de minister: “Hoe heeft de boer ook in 2040 een duurzaam verdienmodel?” met deze vraag wil de minister zijn landbouwakkoord insteken. Ook wordt benadrukt dat vooral jonge boeren niet kunnen wachten op perspectief in 2030. We hebben volgend jaar al perspectief nodig!

Foto’s: copyright voor de foto’s ligt bij het ministerie van LNV, het is de AJF toegestaan om deze foto’s te gebruiken in persberichten of op social media in relatie tot de genoemde bijeenkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.