Gearwurking Ikkerbouw & Molkveehalderij

Gezien de ontwikkelingen die spelen en alles wat op onze sector af komt, hebben we elkaar in deze tijden meer dan nodig. Wij als AJF willen de akkerbouw en melkveehouderij dichter bij elkaar brengen.

Het doel is elkaar en elkaars uitdagingen beter te leren kennen en een zaadje te planten voor een mogelijke samenwerking. We koersen hierbij op toegevoegde waarde voor zowel de akkerbouwer als de melkveehouder wat maakt dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst! Dit gaat verder dan alleen het ruilen van aardappelland met maisland en het aan en afvoeren van drijfmest, maar juist samenwerken op een duurzame en toekomstbestendige manier in de breedste zin van het woord.

Het komende half jaar zal bestaan uit een carrousel met een viertal bijeenkomsten waar we de verschillende aspecten van samenwerken uitlichten.

1e bijeenkomst    Grond & Stront (teelt technisch)

Op dinsdag 18 juli a.s. zijn we te gast bij George Pars Graanhandel B.V. te Sint Jacobiparochie.

Hier gaan we samen met de adviseurs bij de aangelegde demo velden langs. We gaan zowel in op de akkerbouw teelten, als op de gewassen die een melkveehouder teelt.

2e bijeenkomst    Sociaal
Wanneer kun je goed samenwerken? Het sociale aspect is misschien nog wel de grootste uitdaging. Elkaar leren kennen, en elkaar kunnen vertrouwen, is volgens ons cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Deze avond zal in het teken staan van verbinden.

3e bijeenkomst    Financieel
We kunnen er een heel mooi verhaal van maken, maar het verdienmodel is onmisbaar in een goede samenwerking. Uiteindelijk moet het rendabel zijn voor beide partijen. Op deze avond worden we meegenomen in hoe een akkerbouw en melkveehouderij onderneming financieel in elkaar zit en welke uitdagingen en kansen daarbij gepaard gaan.

4e bijeenkomst    Terugblik & borrel
We sluiten de carrousel af met een avond waarbij we terugblikken op het afgelopen half jaar. Daarnaast komen ondernemers aan het woord die al op een bepaalde manier verdergaande samenwerkingsverbanden hebben.

We zijn op zoek naar leden die een bedrijf thuis hebben of van plan zijn een bedrijf over te nemen en het aandurven om een eventuele verdergaande samenwerking aan te gaan. Wordt jij hier enthousiast van?

Aanmelden kan tot 27 juni a.s. door een Whats-app bericht te sturen met je naam en mail adres naar:

Akkelien Hettinga                                        06-27341931
Veronica Brolsma                                        06-21665358
Sieta van der Kamp (secretariaat)       06-30334278

Het is van belang dat we een goede mix hebben met akkerbouwers en melkveehouders. Dus let op: VOL = VOL.

Degenen die mee kunnen doen ontvangen van ons een bevestiging door middel van een officiële uitnodiging voor de eerste bijeenkomst. Van hen word dan ook verwacht dat ze bij iedere bijeenkomst aanwezig zijn. Data wordt vroegtijdig gecommuniceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.