Dantumadeel


AJF Dantumadeel e.o. is een afdeling in het noordoosten van Friesland. In de gemeente Dantumadiel, een typerend melkveegebied. Daardoor is het grootste deel van de leden melkveehouder, geïnteresseerd of werkzaam in de melkveehouderij.

Het bestuur bestaat momenteel uit vijf personen. Het bestuur streeft er na om elk jaar een bestuurder te wisselen om te voorkomen dat het bestuur “vast roest”. Het streven is ook om zoveel mogelijk leeftijdsverschil in het bestuur te hebben om zo dicht bij alle leden te staan.

Elke maand organiseert het bestuur een gezellige en interessante avond voor de leden waar we elke keer 30 tot bijna 70 leden welkom heten. Afgelopen jaren zijn we het seizoen gestart met de boeren games bij één van onze leden. Van af dit jaar hebben we een bedrijfsbezoek als startavond. Naast deze excursies komen tijdens het seizoen interessante sprekers aan het woord. We proberen daarbij verschillende thema’s aan bod te laten komen zoals; veevoeding, diergezondheid, techniek, fokkerij tot financiën. Traditiegetrouw komt in december een ludieke spreker die gerant staat voor een gezellige kerstborrel. Ook nodigen we elk seizoen een sponsor uit om een avond te vullen. Op deze bijeenkomsten zijn we meestal te vinden op onze vaste adres: zalencentrum ‘De Mienskip’ in Feanwâlden. Na het serieuze gedeelte sluiten we de vergadering af en gaat de bar open. Dan is er tijd om gezellig na te praten onder genot van een warme hap en een koude drank. Elk jaar proberen we in begin van het jaar een meerdaagse excursie te organiseren of te laten organiseren. We gaan om het jaar naar het buitenland. Dus het jaar erop blijven we in Nederland. Dit om voor elke beurs een meerdaagse reis te kunnen maken. Opvallend aan onze reizen is dat we al bij veel BZV-boeren zijn geweest. Daarnaast gaan we met zijn allen in een touringcar in een korte tijd naar veel adressen. Een ieder is na een dergelijke reis het met elkaar eens: ‘Dit hadden we niet willen missen!’.

Aan het eind van het seizoen hebben we een zomeravond excursie bij een bedrijf in of nabij onze gemeente. Als afsluiter organiseren we een grote barbecue bij een van de leden. Tijdens het bbq’en is er dan de mogelijkheid om een excursie onder leiding van het lid te houden. Om vervolgens het seizoen met het gezellige hapje en drankje af te sluiten.

Klik hier voor e-mail