De Bouhoeke

De Bouhoeke

Dé akkerbouwafdeling van de Agrarische Jongeren Friesland

AJF De Bouhoeke is de akkerbouwafdeling van de Agrarische Jongeren Friesland. Jongeren tussen de 16 en 35 jaar met agrarische affiniteit kunnen lid worden van deze afdeling. De vereniging telt ca 80 leden in de leeftijd tussen 16 en 35 jaar. De leden zijn veelal actief akkerbouwer, zoon of dochter van een akkerbouwer of ze zijn werkzaam op een bedrijf in de akkerbouw of gerelateerd daaraan. Het gebied van AJF De Bouhoeke strekt zich langs de kust uit van Witmarsum naar Ferwert.

AJF De Bouhoeke is een actieve vereniging. We organiseren elke maand een activiteit met uitzondering van de zomerstop. Het seizoen loopt van oktober tot juli. Een activiteit bestaat uit een spreker over een actueel akkerbouw gerelateerd onderwerp of een excursie op locatie. Naast deze maandactiviteiten vindt in januari de algemene ledenvergadering plaats waarbij onder andere het akkerbouw- en verenigingsjaar wordt besproken. Daarnaast organiseren we ieder jaar een dagreisje en een meerdaagsreisje. Tijdens het dagreisje worden enkele bedrijven bezocht in een bepaalde regio in Nederland. Het meerdaagsreisje wordt ook jaarlijks georganiseerd, het ene jaar in het binnenland en het andere jaar in het buitenland.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, boom, lucht, kind, buiten en natuur

De algemene ledenvergadering en de avonden waarop een spreker is uitgenodigd, vinden plaats in onze vaste locatie Café Het Graauwe Paard te Oude Bildtzijl. De activiteit worden maandelijks op een vrijdagavond georganiseerd zodat ook jongeren die doordeweeks elders studeren aanwezig kunnen zijn. De vrijdagavond komt ook ten goede van de altijd gezellige nazit.

Wil je een keer op een avond van De Bouhoeke langs komen om te zien of het ook wat voor jou is? Spreek dan een van onze leden hierover aan en ga mee. Of stuur een mailtje naar de_bouhoeke@hotmail.com