Smallingerland

Met circa 25 leden is AJF Smallingerland een van de kleinere afdelingen maar wel een hele gezellige afdeling! De meeste leden zijn afkomstig uit de melkveehouderij. Daarnaast zijn een aantal leden actief in mechanisatie en loonwerk of op andere manieren actief in de sector. De meeste leden komen uit Drachtstercompagnie en uit de omliggende dorpen als Ureterp, Houtigehage en Rottevalle. Ook hebben we een aantal leden die vanuit het Groningse Opende of Marum komen.

Wij organiseren in de winterperiode elke maand een activiteit. Die kan bestaan uit een excursie of spreker in Drachtstercompagnie, dan vaak in de kroeg. Excursies die wij zoal gedaan hebben zijn een bezoek aan Kaasboerderij De Deelen, Hoogland BV, Paintballen, Mts. Den Hartog, etc. Verder nodigen we sprekers uit in Drachtstercompagnie om ons informatie te geven over thema’s als veevoeding, bemesting, fokkerij en ondernemerschap. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de opfok van kalveren, hoe houd je een bedrijf financieel gezond of wat kan het voeren van voederbieten opleveren. De activiteiten worden altijd aangekondigd via de groepsapp en de mail.

Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom bij onze afdeling! Om je aan te melden kun je een mailtje sturen naar AJF of een bericht via onze facebookpagina (AJF Smallingerland) kan natuurlijk ook.

https://www.facebook.com/Ajfsmallingerland/